روایت: دادن سخاوت به اهلش
اَلْإِمَامُ اَلْحَسَنُ اَلْعَسْكَرِيُّ عَلَيْهِالسلام فی قَوْلُ الله عَزَّ وَ جَلَ "أَقِیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ" قَالَ: آتُوا الزَّکَاةَ مُسْتَحِقَّهَا لَا تُؤْتُوهَا کَافِراً وَ لَا مُنَافِقاً، قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله: الْمُتَصَدِّقُ عَلَی أَعْدَائِنَا کَالسَّارِقِ فِی حَرَمِ اللَّهِ.
امام حسن عسکری علیهالسلام درباره این کلام خدای عزوجل «فَأَقِیمُوا الصَّلَاةَ وَ آتُوا الزَّکَاةَ»: پس نماز را برپا دارید و زکات بدهید، فرمود: زکات را به مستحق آن بدهید و به کافر و منافق ندهید، پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: کسی که به دشمنان ما صدقه بدهد مانند شخصی است که در حرم خدا دزدی کند.
تفسیر امام حسن عسکری، ص۲۳۸
أَمِيرُاَلْمُؤْمِنِينَ عَلِيُّ بْنُ ابيطَالِبٍ صَلَوَاتُ اَللهِ عَلَيْهما: ألا و إنَّ إعطاءَ المالِ في غَيرِ حَقِّهِ تَبذيرٌ و إسرافٌ و هُوَ يَرفَعُ صاحِبَهُ فِي الدُّنيا و يَضَعُهُ فِي الآخِرَةِ و يُكرِمُهُ فِي النّاسِ و يُهينُهُ عِندَ اللّهِ.
امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب صلوات الله علیهما: آگاه باشيد كه بخشيدن مال در غیر حقش، زیادهروی و اسراف است و دارندهاش را در دنيا بالا مىبرد امّا در آخرت او را فرو مىافکند، و در ميان مردم گرامیاش مىسازد ولى نزد خدا او را خوار مىكند.
تحف العقول، ص۱۸۵